Skidskola

16 februari, 2022

Vi erbjuder skidskola skidor utför/alpint i två nivåer för alla barn och yngre ungdomar där vi lär oss mycket men framförallt har vi roligt!

GRÖN – Nybörjarkurs
I Kassjöbacken håller vi inte någon grön kurs för barn.

BLÅ – Fortsättningskurs
Vi övar på att bli säkrare på skidorna, åka med parallella skidor och att svänga och bromsa/stanna i olika terräng. Vi tittar på lite teknik. Framförallt skall det vara roligt!
Förkunskaper: Kan glida, plogsvänger och bromsar/stannar obehindrat i flackare backar samt kan åka lift.

RÖD – Fortsättare/Avancerade
Vi övar vidare på att åka med parallella skidor och åker fortare och brantare och ibland med stavar. Vi tar oss ut på äventyr i olika backar och terräng för att få bättre flyt och kontroll i skidåkningen.
Förkunskaper: Du skall kunna svänga och stannar obehindrat och kontrollerat samt kan åka lift. Du får gärna ha gått blå kurs tidigare.

Minimiålder:
Du måste fylla 6 år samma år som skidskolan genomförs.

Utrustning:
Egen skidutrustning. Hjälm är obligatoriskt, ryggskydd rekommenderas. Kläder efter väder, gärna varma vantar. Se till att ställa in bindningar innan aktiviteten startar, Friluftsfrämjandets ledare får av försäkringsskäl inte hjälpa till med detta. Kassjöbacken har uthyrning av utrustning men Friluftsfrämjandet kan inte garantera att det finns utrustning.

Liftkort:
Ingår.

Bokningsvillkor:
Se http://www.friluftsframjandet.se/umea/Skidskolan/bokningsvillkor/ vilka du godkänner genom att betala deltagaravgiften.

Bokning – se länk nedan för att boka genom friluftsfrämjandets hemsida.

Vecka 11 förmiddag

https://www.friluftsframjandet.se/lat-aventyret-borja/hitta-aventyr/skogsmulle-och-skogens-varld1/barnskidor/skidskola-helg-vecka-11-12-formiddag-/

Vecka 11 eftermiddag

https://www.friluftsframjandet.se/lat-aventyret-borja/hitta-aventyr/skogsmulle-och-skogens-varld1/barnskidor/skidskola-helg-vecka-11-12-eftermiddag-/